Nieuws over onze muziekafdeling

Gepubliceerd op: 4 november 2016 12:41

Er gaat veel veranderen bij de bibliotheek; deze veranderingen hebben ook betrekking op de muziekcollectie. Na 1 december maken CD's en bladmuziek geen deel meer uit van onze collectie.

De muziekindustrie verandert. Het downloaden en streamen van muziek neemt een enorme vlucht en maakt het tevens eenvoudiger om muziek uit te brengen. Gratis downloads en instructiefilmpjes op YouTube zijn voor velen al aantrekkelijke alternatieven voor bladmuziek. Hierdoor wordt het voor ons als bibliotheek steeds lastiger om de collectie actueel en aantrekkelijk te houden voor álle muziekliefhebbers.

De bibliotheek beweegt mee in deze landelijke tendens en heeft besloten de muziekcollectie op te heffen per 1 december 2016.  Unieke items uit de collectie worden zorgvuldig geselecteerd en op landelijk niveau beschikbaar gesteld voor uitlening.

Wat betekent dit voor u?
CD’s en bladmuziek maken straks geen onderdeel meer uit van onze collectie. Wij helpen u echter graag om de stap te zetten naar het streamen en/of downloaden van muziek tijdens de verschillende digitale cafés:

  • Tabletcafé op donderdagmiddag 1 december van 15:00 tot 17:00 uur
    in Bibliotheek Leeuwarden Centrum
  • Digitaal café op dinsdagmiddag 6 december van 16:00 tot 17:00 uur in Erasmus

U kunt uw vragen ook stellen tijdens het wekelijkse Digi(taal) spreekuur. Loop gerust eens binnen.

Nieuw: Muziek-luistergroepen
Vindt u het leuk om u met gelijkgestemden te verdiepen in een bepaald muziekstuk? Misschien is een muziek-luistergroep iets voor u. Voor iedereen die hierover meer wil weten, organiseren we samen met Senia een informatiemiddag op vrijdag 6 januari van 14:00 tot 16:00 uur in Bibliotheek Leeuwarden Centrum.

Verkoop CD’s, bladmuziek en informatieve muziekboeken
Heeft u nog geleende cd’s of bladmuziek thuis? Deze kunt u op de gebruikelijke wijze inleveren. De overige cd’s en partituren zullen tijdens een grote openbare verkoop worden aangeboden van 1 t/m 18 december op de 1ste verdieping van Bibliotheek Leeuwarden Centrum.

Liever toch cd’s lenen of bladmuziek? Op de website vindt u alle opties op een rij.