The place to bie(b) deze zomer

the place to bieb

Associeert u de zomer ook met lekker lezen? Kom dan naar de bibliotheek! U leent in de zomer extra veel materiaal en kunt alles langer houden. De bibliotheek is ook ideaal voor kinderen die hun AVI-niveau op peil willen houden. En wat te denken van het lenen van een film op druilerige dagen? Ook deze zomer is de bieb ‘the place to bie’!

Lenen bij een andere bibliotheek

Gastlenen

Gastlenen: met uw abonnement ook naar een andere bibliotheek in Nederland.

Meer

Mee op reis: uw biebpas!

Mee op reis: uw biebpas!

Ik ga op reis en neem mee… de bibliotheekpas! Want met uw lidmaatschapskaart profiteert u in heel Nederland van kortingen en extra’s. In dierentuinen, attractieparken, culturele instellingen, natuurgebieden, en nog veel meer. Bekijk snel alle aanbiedingen!

 

Een koffer vol e-books

Een koffer vol e-books

Sjouwen met zware boeken kan, maar hoeft niet meer. U zet als bibliotheeklid uw tablet, smartphone of e-reader in een handomdraai vol met gratis e-books. Voor kinderen en volwassenen, met romans en informatieve boeken. U vindt deze zomer al uw favoriete e-books op VakantieBieb en het doorlopende e-book-portaal voor biebleden.

Ook kunt u voor € 5,00 per 3 weken een kant en klare e-reader huren met 70 boeken erop.

 

Om naar UIT te kijken

Uitfestival; Foto: Ruben van Vliet

Als de vakantie alweer voorbij is, hebt u toch nog iets om naar uit te kijken: UITfestival Leeuwarden op zondag 28 augustus! Natuurlijk zijn Bibliotheek Leeuwarden en Volksuniversiteit Fryslân weer present. Ditmaal met een mini-festivalcamping. Duik in onze tentjes en hoor korte verhalen, filosofische vragen en prikkelende feiten. Jong en oud zijn welkom, slaapzak en wc-rol niet nodig!

 

 

Lid worden? Zo geregeld

Lid worden

Op dit moment (nog) niet lid van de bibliotheek? Geen probleem, dat is zo geregeld. U kunt zich online aanmelden, of komt langs in onze vestigingen.
Goed om te weten: voor iedereen tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis, volwassenen zijn al lid vanaf € 5,-!; Weten wat de bieb biedt? Bekijk de 10 voordelen voor kids & volwassenen.

 

Verlengen op afstand

Verlengen op afstand

Lekker weg en niet in staat in de bibliotheek uw boeken te verlengen? Geen nood! Met de handige Wise-app doet u dat gewoon op afstand. Net zoals het reserveren van materiaal en het bekijken van persoonlijke lees- en luistertips. Download de Wise-app en ontdek meer apps van de bieb!