2018 Verhalen

26 januari 2018, van 19:00 tot 21:00 | bibliotheek Leeuwarden (Blokhuispoort)

Kosten: gratis

Op vrijdagavond 26 januari ontmoet heel Friesland elkaar tijdens het openingsweekend van LF2018 om verhalen te vertellen en te beluisteren. Ook bij ons in de Blokhuispoort kunnen mensen hun grappige, ontroerende of misschien wel heel gewone verhaal komen vertellen of naar bijzondere verhalen komen luisteren.

Verhalen vertellen en beluisteren

Fryslân bruist van de verhalen, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te vertellen. Ze laten zien hoe verschillend we zijn, maar tonen ook onze verbondenheid met elkaar. Het zijn de verhalen van onze IepenMienskip. Op deze vrijdagavond stellen musea en particulieren hun deuren open om verhalen te delen, veelal aan de hand van een voorwerp. Bezoekers stellen hun eigen route samen, aan de hand van de kaart op de website.

Tussen 19.00 – tot 21.00 uur (de bieb blijft extra lang open!) kunt u bij ons naar de volgende verhalenvertellers luisteren:

Carolyt Koops – Marijke Jansz van der Zee

Xaviera Kolk - Eend en de Ooievaar

Lucienne Ooijman - Stro 

Harry Stinis - Ik stond erbij en ik keek er naar

Peter Lems - Mamushka Varenka en Schoenen gaan op pad

Marianne Fortuin - Foppes geheim

Je eigen verhaal vertellen?

Heb jij een bijzonder verhaal en lijkt de nieuwe bibliotheek in Leeuwarden je de perfecte plek om dit verhaal te delen? Dat kan! Je kunt je opgeven via de website van 2018verhalen. Geef bij de locatie dan wel aan dat je je verhaal in de bibliotheek in Leeuwarden gaat vertellen: Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden. Voor ons gemak is het handig als je even een mailtje stuurt naar a.nijboer@sbmf.nl.

Openingsweekend Bieb én LF18

Op 26, 27 en 28 januari is er van alles te zien en te doen in de bibliotheek. Het is het allereerste weekend dat de deuren van de nieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort open zijn en het is tevens de aftrap van LF18 (Culturele Hoofdstad)

In de bieb kun je op zaterdagavond mee-eten aan het stamppotbuffet van Leen een Fries