Actueel in de kunst - rumoer in de stad, de schilders van Tachtig

16 oktober 2017, van 19:45 tot 21:45 | De Kanselarij, Leeuwarden

Kosten: € 8,10 voor leden, niet leden € 9.00.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Rumoer in de stad

In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Als u benieuwd bent naar de historische achtergrond en de bredere context van exposities waarover u leest en ziet in de media, dan is deze lezingenserie op uw lijf geschreven.

Als u benieuwd bent naar de historische achtergrond en de bredere context van exposities waarover u leest en ziet in de media, dan is deze lezingenserie op uw lijf geschreven.  

Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling:

Gemeentemuseum Den Haag: Rumoer in de stad, de schilders van Tachtig
14 april 2017 – 5 november 2017

Meer informatie over de tentoonstelling:
Zoals de kunstenaars van de Haagse School naar buiten trokken om het landschap te schilderen, zo ontdekte de volgende generatie kunstenaars het straatleven. Vanaf de jaren 1880 kiezen jonge schilders als George Hendrik Breitner, Isaac Israëls en Willem Witsen het stadsleven als onderwerp voor hun tekeningen en schilderijen. Het centrum van de schilderkunst is niet langer Den Haag maar Amsterdam. Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert deze ‘Tachtigers’, ook wel de Nederlandse Impressionisten genoemd, sinds lange tijd weer in een grote overzichtstentoonstelling.

Meer informatie en boeken