Friese literatuur - Het Oera Linda-boek - een universeel, mysterieus handschrift

23 november 2017, van 19:45 tot 21:45 | Tresoar

Kosten: € 8,10 voor leden en € 9,00 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In 1867 werd een mysterieus handschrift ter bestudering voorgelegd aan het Fries Genootschap. Het was Cornelis Over de Linden die het handschrift een aantal jaren daarvoor had gekregen.

Het boek beschrijft dat er al in het jaar 2000 voor Christus een Friese beschaving was ontstaan die als voorbeeld gold voor de beschavingen die erop volgden. In de jaren na de ‘ontdekking’ van het boek was er veel discussie over de authenticiteit en ging men op zoek naar de auteurs. Ook in het interbellum was er aandacht voor het boek en zelfs nu is er nog belangstelling voor. Wat maakt het boek nou zo interessant en universeel?
Deze lezing geeft u de mogelijkheid om op een laagdrempe¬lige manier kennis te maken met de Friese literatuur. Ontdek wie de belangrijkste schrijvers zijn van dit moment, ontdek de actuele waarde van Friese boeken en ervaar wat de zeggingskracht van literatuur in het Fries kan zijn. Ga de uitdaging aan en stap de boeiende, actuele wereld van de Friese literatuur binnen!Meer informatie en boeken.

Spreker: Rutger Hoekstra

 

Meer informatie en boeken