Het grote Leen een Fries-stamppotbuffet

27 januari 2018, van 19:00 tot 21:00 | bibliotheek Leeuwarden (Blokhuispoort)

Kosten: gratis

Zin in stamppot en een goed verhaal? Tijdens het openingsweekend organiseren de Friese bibliotheken het grote Leen een Fries-stamppotbuffet. En we willen graag dat jij erbij bent!

Fries of Leen-Fries...

Aan tafel zitten allemaal mensen met een eigen mooi verhaal. Zo schuift er naturlijk een aantal Leen-Friezen aan, maar verder zit er een zo divers mogelijk gezelschap uit heel Friesland (en daarbuiten!) aan tafel. Van voetballer tot directeur, en van juf tot sportvisser. Jij ook? Reserveer alvast je plek! (max. 2 pers.)

Mee-eten is gratis, dat wil zeggen... je betaalt met je verhaal. Want hoe leuk is het om iets te vertellen over je werk, je hobby, je achtergrond. Gewoon aan een (on)bekende Fries die toevallig naast je zit. Bovendien eet je in de splinternieuwe bibliotheek Leeuwarden in de Blokhuispoort. Er is muziek en na het buffet is er tussen 19.00 en 21.00 uur een heuse Leenfries-proeverij. Of je gaat de stad in om kennis te maken met de vele LF2018-projecten.

Om 21.00 uur gaan we met z’n allen naar de pleinen voor de officiële opening van LF2018.

Geef je wel snel op want vol = vol! Op gegeven maar kun je toch niet aanwezig zijn? Afmeldingen ontvangen we graag uiterlijk op 24 januari. (Aanmeldingen trouwens ook) Anders moeten we mensen teleurstellen of eten weggooien, en dat doen we liever niet.

Wat is Leen een Fries?

Leen een Fries is een initiatief van de Friese bibliotheken in het kader van LF2018. Met het project willen de bibliotheken ontmoetingen en het uitwisselen van verhalen tussen mensen mogelijk maken. Iedereen kan meedoen en aanmelden is heel eenvoudig via www.leeneenfries.nl.

Programma officiële opening LF2018
Op zaterdag 27 januari staat tussen 19.00 en 21.00 uur de binnenstad van Leeuwarden volledig in het teken van een preview van allerlei 2018-projecten. Om 21.00 uur wordt op drie pleinen de officiële opening spectaculair gevierd.