Taalgroep Statushouders Leeuwarden

22 maart 2017, van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Leeuwarden, Escherzaal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Taal speelt een enorm grote rol in ons leven, bij bijna alles wat we doen gebruiken we taal. Mocht de Nederlandse taal lastig zijn dan kunnen eenvoudige zaken onnodig moeilijk worden.

De taalgroep van WELLZO wil nieuwe Nederlanders hierin een helpende hand bieden. In de taalgroep komt het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal aan bod. Spreken en schrijven van de Nederlandse taal is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Deelname aan een taalgroep kan een enorme impuls geven aan taalvaardigheden en zelfredzaamheid. Daarom zijn er Taallessen in de Bieb. Deze taalgroep werkt onder begeleiding van taalvrijwilligers van WELLZO in samenwerking met vluchtelingenwerk Noord Nederland. De taallessen sluiten aan bij de inburgeringscursus.

Iedere maandagochtend komt de taalgroep van WELLZO bijeen in het computerlokaal van de bibliotheek Centrum, om online te werken met Taalkit Dutch van de bibliotheek. De start is om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Elke deelnemer ontvangt een account voor deelname aan de online cursus.
Naast maandagochtend is er op dinsdag t/m donderdag taalles voor deze groep in de Escherzaal. Ook op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur is de taalles in de Escherzaal. Op vrijdag is er gelegenheid tot (zelf) werken op de eerste etage en zijn er drie pc’s voor dit doel gereserveerd. Alle deelnemers aan de taallessen van WELLZO ontvangen gedurende de les een gratis tariefabonnement waarmee ze iedere dag twee uur vrij gebruik kunnen maken van de computers in de bibliotheek.  

Er is geen taalles tijdens de schoolvakanties.

De deelnemers die via Vluchtelingenwerk bij WELLZO binnen komen hebben voorrang. Mocht u willen deelnemen aan de taalgroep of kent u iemand die goed in de groep zou passen, neem dan telefonisch contact op met Jenny Mink van WELLZO.

Contactgegevens: Zuidvliet 620, 8921 EZ Leeuwarden. T (058) 30 30 100, E info@wellzo.frl.