Dienstverlening aan leesgroepen

Bent u ook een van die tienduizenden lezers in Nederland en Vlaanderen die deelneemt aan een leesclub? Praten over boeken verrijkt uw leeservaring en bovendien maakt u in een leesclub kennis met boeken die u misschien zelf niet zo snel zou hebben gekozen.

Dienstverlening van de bibliotheek

Bibliotheken Midden-Fryslân heeft een speciale collectie voor leesgroepen met ruim 100 titels waaruit u kunt kiezen. Door middel van een inschrijfformulier kunt u aangeven welke titels u wilt lenen. De bibliotheek levert de leesgroep standaard 5 exemplaren per titel. Deze staan minimaal zeven weken voor de geplande bijeenkomst klaar, zodat ieder exemplaar door meerdere leesgroepleden gelezen kan worden.

Meer informatie in de Handleiding voor leesgroepen.

Tips voor leesgroepen

Bibliotheken Midden Fryslân biedt niet alleen boekencollecties voor leesgroepen; er zijn meer diensten waar uw leesclub gebruik van kan maken. We noemen enkele van de mogelijkheden:

Alle bibliotheekleden kunnen gratis e-books lenen.

Iedereen kan boeken beluisteren via de Luisterbieb app.

In de bibliotheek of via onze catalogus vindt u veel achtergrondinformatie over boeken. Als lid van de bibliotheek kunt u die informatie ook thuis raadplegen via de catalogus van de bibliotheek. Met het nummer van uw bibliotheekkaart en uw pincode kunt u inloggen om de literaire databanken (uittreksels en recensies)  in te zien. Meer informatie op onze pagina Databanken.

Bent u nog geen lid: kunt zich eenvoudig online inschrijven als lid om snel van onze diensten gebruik te maken.

Een greep uit het aanbod

Leessuggesties

De bibliotheek helpt u graag op weg bij het vinden van de boeken die u wellicht aanspreken. Hieronder onze tips