Digitale dossiers van de bibliotheek

De digitale dossiers van Bibliotheken Midden Fryslân bieden betrouwbare informatie voorzien van toelichting en uitleg en ze bevatten zowel tekst als beelden. Een dossier wordt gemaakt naar aanleiding van een activiteit al dan niet samen met een partner. Elk dossier gaat over een  maatschappelijk actueel onderwerp met een lokale component.

Naast eigen dossiers verwijzen we ook graag naar betrouwbare en toegankelijke informatie van andere bibliotheken en van partners.

Dossiers van andere bibliotheken

Digitale etalages van de Plusbibliotheken  Startpunt naar websites over uiteenlopende onderwerpen met o.a de dossiers: eten en koken, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid en water.

Dossiers van Bibliotheek Drachten  Infopakketten over uiteenlopende onderwerpen die tijdens activiteiten aan de orde zijn gekomen.

Dossiers van Bibliotheek Vlissingen  Informatie en links naar aanbevolen boeken, filmpjes, websites en kranten/tijdschriftenartikelen over diverse onderwerpen.  

Dossiers van Bibliotheek Nieuwegein Objectieve informatie over Nieuwegeinse onderwerpen.

Literaire dossiers van de Koninklijke Bibliotheek  Achtergronden bij actuele onderwerpen en dossiers over o.a. schrijvers en literatuur, politiek, cultuur, geschiedenis en sport.

Dossier over vluchtelingen