Nieuws

Resultaat 11 - 13 (van 13)

 • Pop-Up Bieb als tussenstop

  28 juli 2017

  Op dit moment wordt er in de Blokhuispoort keihard gewerkt aan een prachtige nieuwe bibliotheek voor Leeuwarden. Het Beursgebouw - de huidige bibliotheeklocatie - wordt straks de plek voor Campus Fryslân van Rijksuniversiteit Groningen. Om het gebouw gebruiksklaar te hebben voor studiejaar ’18-’19 moet de RUG al in oktober 2017 starten met de verbouwing van de Beurs. Bibliotheek Leeuwarden maakt daarom een tussenstop op weg naar de Blokhuispoort: we zijn van september 2017 tot januari 2018 als Pop-Up...

  Bekijk details van Pop-Up Bieb als tussenstop

 • Week van de Alfabetisering

  6 september 2016

  Van 5 september t/m 11 september is de Week van de Alfabetisering. In Leeuwarden starten we op woensdag 7 september met het Digi-Taalhuis in Bilgaard.

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering

 • Campus Fryslân in 'ons' Beursgebouw

  4 juli 2016

  De bibliotheek verhuist in 2018 naar de Blokhuispoort en 24 juni is de nieuwe bewoner van 'ons' Beursgebouw bekend. Sterker nog: ze waren bij ons op bezoek. Rijksuniversiteit Groningen vestigt in de Beurs Campus Fryslân, waar zo'n 1000 studenten zullen gaan studeren. Voor Leeuwarden betekent de komst van Campus Fryslân een boost van het academisch imago van Leeuwarden.

  Bekijk details van Campus Fryslân in 'ons' Beursgebouw