Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 33)

 • Nederland Leest

  17 oktober 2017

  Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in grote getale aan. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst, of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. Praat mee over robotica! En krijg het boek Ik, robot, van Isaac Asimov cadeau.

  Bekijk details van Nederland Leest

 • Weer open op zondag

  26 september 2017

  Vanaf 1 oktober 2017 is de Pop-Up Bieb geopend op zondag.

  Bekijk details van Weer open op zondag

 • Kinderboekenweek: Gruwelijk eng!

  21 september 2017

  Het thema van de 63e Kinderboekenweek is Griezelen! Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal. De Kinderboekenkrant en de Voorleesgids kun je tijdens de Kinderboekenweek (4-15 oktober) gratis afhalen in een van onze vestigingen. Beide uitgaven staan boordevol (boeken)tips. Ook organiseren we allemaal spannende activiteiten!

  Bekijk details van Kinderboekenweek: Gruwelijk eng!

 • Week van de Alfabetisering

  5 september 2017

  2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland, maar de meeste mensen kennen er niet 1.

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering

 • Pop-Up Bieb als tussenstop

  28 juli 2017

  Op dit moment wordt er in de Blokhuispoort keihard gewerkt aan een prachtige nieuwe bibliotheek voor Leeuwarden. Het Beursgebouw - de huidige bibliotheeklocatie - wordt straks de plek voor Campus Fryslân van Rijksuniversiteit Groningen. Om het gebouw gebruiksklaar te hebben voor studiejaar ’18-’19 moet de RUG al in oktober 2017 starten met de verbouwing van de Beurs. Bibliotheek Leeuwarden maakt daarom een tussenstop op weg naar de Blokhuispoort: we zijn van september 2017 tot januari 2018 als Pop-Up...

  Bekijk details van Pop-Up Bieb als tussenstop

 • Bibliotheek Burgum Vernieuwt

  21 juli 2017

  Als lid of bezoeker van Bibliotheek Burgum merkt u het vanaf 24 juli: de vestiging wordt onder handen genomen. Vanaf maandag 4 september kunt u de nieuwe Leeslounge ontdekken: het met een fraaie tijdschriftenhoek uitgebreide leescafé.....

  Bekijk details van Bibliotheek Burgum Vernieuwt

 • Het programma van de Volksuniversiteit is klaar!

  4 juli 2017

  Zin om deze zomer weer fijne lezingen, workshops en cursussen voor komend seizoen uit te zoeken? Dat kan! Het programma is compleet. Wat is er nu leuker dan alvast een keuze te maken uit al die fijne lezingen, workshops en cursussen. Met heel veel aanbod 'op herhaling’, maar ook veel nieuw aanbod binnen de thema’s Taal & Lezen, Lichaam & Geest, Digitaal & Doen, Kunst & Cultuur en Smaak & Kleur. Boekt u in juli of augustus, dan maakt u ook nog eens kans op een aantrekkelijk voordeel.

  Bekijk details van Het programma van de Volksuniversiteit is klaar!

 • DNALWD2018: bouw mee aan het verhaal van Leeuwarden

  27 juni 2017

  Het community-art project DNALWD2018 verzamelt de persoonlijke verhalen of herinneringen van iedereen die iets met Leeuwarden heeft. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen en in een DNA-buisje te doen. Wat is uw verhaal?

  Bekijk details van DNALWD2018: bouw mee aan het verhaal van Leeuwarden

 • Moordspel

  1 juni 2017

  De Friese schrijver Nyk de Vries schrijft dit jaar een spannend verhaal voor de zesde editie van het Moordspel. Het Moordspel is een online wedstrijd georganiseerd door de Friese bibliotheken. Tijdens het Moordspel wordt een klassieke 'whodonit' in meerdere delen gepubliceerd op hetmoordspel.nl. Lezers krijgen hints en kunnen zo de dader ontmaskeren.

  Bekijk details van Moordspel

 • Zomernieuws

  31 mei 2017

  In de zomer kunt u extra veel en extra lang materiaal lenen. Wel moet u rekening houden met afwijkende openingstijden van uw bibliotheek.

  Bekijk details van Zomernieuws