Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 29)

 • Bibliotheek Burgum Vernieuwt Bekijk details

  21 juli 2017

  Als lid of bezoeker van Bibliotheek Burgum merkt u het vanaf 24 juli: de vestiging wordt onder handen genomen. Vanaf maandag 4 september kunt u de nieuwe Leeslounge ontdekken: het met een fraaie tijdschriftenhoek uitgebreide leescafé.....

  Bekijk details van Bibliotheek Burgum Vernieuwt

 • Zomernieuws Bekijk details

  31 mei 2017

  In de zomer kunt u extra veel en extra lang materiaal lenen. Wel moet u rekening houden met afwijkende openingstijden van uw bibliotheek.

  Bekijk details van Zomernieuws

 • Het programma van de Volksuniversiteit is klaar! Bekijk details

  4 juli 2017

  Zin om deze zomer weer fijne lezingen, workshops en cursussen voor komend seizoen uit te zoeken? Dat kan! Het programma is compleet. Wat is er nu leuker dan alvast een keuze te maken uit al die fijne lezingen, workshops en cursussen. Met heel veel aanbod 'op herhaling’, maar ook veel nieuw aanbod binnen de thema’s Taal & Lezen, Lichaam & Geest, Digitaal & Doen, Kunst & Cultuur en Smaak & Kleur. Boekt u in juli of augustus, dan maakt u ook nog eens kans op een aantrekkelijk voordeel.

  Bekijk details van Het programma van de Volksuniversiteit is klaar!

 • DNALWD2018: bouw mee aan het verhaal van Leeuwarden Bekijk details

  27 juni 2017

  Het community-art project DNALWD2018 verzamelt de persoonlijke verhalen of herinneringen van iedereen die iets met Leeuwarden heeft. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen en in een DNA-buisje te doen. Wat is uw verhaal?

  Bekijk details van DNALWD2018: bouw mee aan het verhaal van Leeuwarden

 • Moordspel Bekijk details

  1 juni 2017

  De Friese schrijver Nyk de Vries schrijft dit jaar een spannend verhaal voor de zesde editie van het Moordspel. Het Moordspel is een online wedstrijd georganiseerd door de Friese bibliotheken. Tijdens het Moordspel wordt een klassieke 'whodonit' in meerdere delen gepubliceerd op hetmoordspel.nl. Lezers krijgen hints en kunnen zo de dader ontmaskeren.

  Bekijk details van Moordspel

 • Frykse foarlêswike mei Tomke Bekijk details

  31 mei 2017

  Helje yn de Fryske Foarlêswike in fergees Tomkeboekje op bij jo bibleteek. Haal tijdens de Fryske Foarlêswike een gratis Tomkeboekje op bij uw bibliotheek.

  Bekijk details van Frykse foarlêswike mei Tomke

 • LEGO®-dagen in de bibliotheek! Bekijk details

  2 mei 2017

  De bibliotheek biedt een rijke leeromgeving voor alle leeftijden.

  Bekijk details van LEGO®-dagen in de bibliotheek!

 • Nynke de Jong wint Read2Me! Bekijk details

  23 april 2017

  Read2Me! is de voorleeswedstrijd voor brugklassers van alle schooltypen. De bibliotheken organiseren Read2Me! in samenwerking met het voortgezet onderwijs in hun werkgebied. Op woensdagavond 19 april was de provinciale finale van Read2Me!!

  Bekijk details van Nynke de Jong wint Read2Me!

 • Pilot bestrijding laaggeletterdheid Bekijk details

  17 maart 2017

  Een community-theatervoorstelling als onderdeel van een taalprogramma tegen laaggeletterdheid: Bibliotheken Midden-Fryslân en NIVO Noord geloven in deze aanpak. Samen gaan ze de strijd aan dat is geen toeval. Schoonmaakbedrijf NIVO Noord heeft relatief veel medewerkers in dienst voor wie lezen en schrijven niet ‘de normaalste zaak van de wereld’ is en dat levert in de praktijk de nodige lastige situaties op. Van het niet begrijpen van werkinstructies, tot het niet kunnen volgen van een interne opleiding....

  Bekijk details van Pilot bestrijding laaggeletterdheid

 • Bibliotheek en belastingdienst Bekijk details

  2 maart 2017

  Contact met de overheid verloopt steeds vaker digitaal. Ook voor het doen van uw belastingaangifte. Beschikt u thuis niet over de faciliteiten, dan biedt de bibliotheek ondersteuning. De ondersteuning bestaat enerzijds uit veilige computer-, internet- en printvoorzieningen. Anderzijds biedt de Bibliotheek cursussen om te leren omgaan met de digitale overheid. Zowel het gebruik van de computerfaciliteiten voor het zakendoen met de overheid als de cursus is gratis. Ook niet-leden van de Bibliotheek...

  Bekijk details van Bibliotheek en belastingdienst