Bibliotheek Connectiepunten starten 9 januari

Gepubliceerd op: 27 december 2016 19:06

De Leeuwarder wijkvestigingen Bilgaard en Aldlân maken plaats voor Bibliotheek Connectiepunten. In Wijkcentrum Bilgaard, WZC Erasmus en Wijk Internet Centrum Heechterp/Schieringen om precies te zijn. Ontmoeting en ontwikkeling van taal- lees en computervaardigheden staan er voorop.

We koesteren natuurlijk onze veellezers, boekensneupers en trouwe bezoekers aan de bibliotheken in Bilgaard en Aldlân. Tegelijkertijd kunnen we er niet omheen: de rol van de bibliotheek verandert. Er worden minder boeken geleend. De traditionele boekenbieb maakt plaats voor een plek waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten en om kennis te vergaren. Daar spelen we op in met de Bibliotheek Connectiepunten; we zoeken samenwerking met organisaties met wie we kunnen optrekken bij het organiseren van activiteiten. Want naast een afhaalpunt voor boeken, is een connectiepunt vooral een plek in de wijk waar de bibliotheek samen met bewoners en organisaties activiteiten organiseert.

Connectiepunt
In de wijken richten we ons vooral op taal- en leesontwikkeling en digitale vaardigheden. Groepen als Vrouwen Voor Elkaar krijgen onderdak in het wijkcentrum in Bilgaard, net als de Nederlandse taalles. In Heechterp/Schieringen geven vrijwilligers van de bibliotheek les in computervaardigheden en in Aldlân wordt iedere maand een Digitaal Café georganiseerd. We brengen deze activiteiten onder in een zogenaamd Connectiepunt, waardoor de bieb als ontmoetingsplek een andere invulling krijgt. Want naast het oefenen en ontwikkelen van vaardigheden, speelt ontmoeting een belangrijke rol.

Afhaalpunten
Boekenliefhebbers zijn met ingang van 1 januari aangewezen op de vestiging in het centrum, maar u kunt ook terecht bij het afhaalpunt in het Wijkcentrum Bilgaard of WZC Aldlân. Daar kunt u boeken lenen uit een collectie baby- en prentenboeken en boeken in grote letter. Boeken die u online bestelt via de catalogus van de bibliotheek liggen enkele dagen later klaar om afgehaald te worden. Reserveren van boeken wordt per 1 januari gratis.

Een overzicht van alle activiteiten en de openingstijden vindt u op onze website. De eerste activiteiten zijn gestart, maar dit is nog maar het begin. Misschien heeft u zelf ideeën, of wilt u samen met de bibliotheek een project starten. Neem gerust contact met ons op.

Waar vindt u connectiepunten?

Wijkcentrum Bilgaard
De Hooidollen 17, 8918 HV Leeuwarden

OBS De Eestroom
Singelstraat 16, 8917 BK Leeuwarden

WZC Erasmus
Hempenserweg 29, 8935 BD Leeuwarden

Wijk Internet Centrum Heechterp/Schieringen
Egelantierstraat 5, 8924 EJ Leeuwarden