DNALWD2018: bouw mee aan het verhaal van Leeuwarden

Gepubliceerd op: 27 juni 2017 15:51

Het community-art project DNALWD2018 verzamelt de persoonlijke verhalen of herinneringen van iedereen die iets met Leeuwarden heeft. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen en in een DNA-buisje te doen. Wat is uw verhaal?

Het verhaal van Leeuwarden? Dat wordt verteld door al die mensen die hun sporen in de stad hebben achtergelaten. DNALWD2018 wil deze verhalen verzamelen. Iedereen die iets met Leeuwarden heeft, kan hiervoor iets van zijn DNA geven. Geen echt DNA natuurliljk, maar iets wat te maken heeft met onze stad of met uzelf. Een persoonlijk verhaal, voorwerp, foto of mini-kunstwerk. Alles kan, zolang het maar in één buisje past. Al dit creatieve DNA vormt één kunstwerk. Dit DNA-kunstwerk is vanaf 2018 te zien in het Stadskantoor. Op www.dnalwd2018.nl wordt uw DNA digitaal bewaard. Zodat u, of iemand anders, het altijd terug kan vinden. Tot ver in de toekomst. Zo bouwen we met elkaar aan een verhaal van ons allemaal!

Wilt u meedoen? Haal dan nu uw buisje op bij de klantenservice van bibliotheek Leeuwarden (of het Stadskantoor, of Historisch Centrum Leeuwarden). Wanneer u een buisje heeft, kunt u dit registreren op www.dnalwd2018.nl. Daarna vult u het buisje én uw DNA-webpagina met uw item. Het buisje kunt u weer inleveren bij de bibliotheek (of het Stadskantoor of Historisch Centrum Leeuwarden).

DNALWD2018 is een idee van Hein de Graaf, Joop Zwart en Marijke Tiemersma.