Nederland Leest

Gepubliceerd op: 17 oktober 2017 15:05

Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in grote getale aan. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst, of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. Praat mee over robotica! En krijg het boek Ik, robot, van Isaac Asimov cadeau.

Nederland Leest loopt de hele maand november en staat in het teken van Robotica.

Activiteiten

Wij organiseren in al onze vestigingen verschillende workshops met robots voor kinderen, hun ouders en ouderen.

Kinderen kunnen o.a. kennismaken met de robots Blue-Bot en Dash & Dot.

Er wordt in de hele maand op drie verschillende locaties gebouwd aan een robot met Lego® Boost; door kinderen op de Dr. Algraschool, in woonzorgcentrum Erasmus gaan ouderen aan de slag en in bibliotheek Burgum kan op 4 november iedereen een handje helpen.

We volgen alle drie de projecten via onze Facebookpagina om te kijken hoe de 21ste-eeuwse vaardigheden in de verschillende groepen ontwikkeld zijn.

Tijdens de afsluitende Robotica-markt wordt door alle bouwers hun model gepresenteerd en gedemonstreerd.

Robotica-markt: de Robots komen eraan!

Als afsluiting van de themamaand organiseren we op 25 november in samenwerking met de NHL Hogeschool voor iedereen van 4 tot 104 jaar een robotica-markt onder de titel De robots komen eraan! Download het blokkenschema voor een snel overzicht.

Door het aanbieden van workshops, demonstraties, lezingen en tv-fragmenten bieden we iedereen de kans om van dichtbij kennis te maken met robotica. Verschillende partners, waaronder CoderDojo, Frysklab, NHL Hogeschool, MediaArt, MrBricks Hackerspace Frack, en wijzelf, bieden workshops aan.

Giphart vs Robot

Kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Schrijver Ronald Giphart ging dit experiment aan met robot Asibot. Giphart zal tijdens de robotica-markt over deze bijzondere ervaring twee lezingen geven, gevolgd door een signeersessie. Lees meer over het experiment.

Digitaal dossier

Lees alles over Robotica in ons Digitaal Dossier. Hier vindt u informatie over verschillende soorten robots, waar we de robots al tegenkomen en of we bang moeten zijn nu er nog veel meer komen. Ook vindt u er video’s, informatie voor de jeugd en geven we leestips.

Gratis boek

Kom in november bij ons langs in een van onze vestigingen en krijg het boek Ik, Robot van Isaac Asimov cadeau.