E-book leesapp

Als u gebruik maakt van de e-bookservice van de bibliotheek leest u met deze app de boeken eenvoudig op tablet en smartphone.

Let op: maak eerst via www.onlinebibliotheek.nl een ebook-account aan en zet daar boeken op uw ‘boekenplank’. Pas daarna kunt u met de leesapp inloggen, uw boeken bekijken en lezen.

Tabletcafé

In een ongedwongen sfeer ervaringen uitwisselen met andere tabletbezitters? Kom dan naar het tabletcafé. Iedere eerste donderdag van de maand van 15.00-16.30 uur in Bibliotheek Leeuwarden.

Tijdens het Tabletcafé brengen bezitters/gebruikers van een iPad of tablet elkaar op de hoogte van handige weetjes, tips en trucs. Van tijd tot tijd wordt er ook een presentatie gegeven door een expert of ervaringsdeskundige. U kunt ook zelf ideeën aandragen of zich aanmelden om een presentatie te verzorgen. De toegang tot het Tabletcafé (op de eerste verdieping) is gratis en de bibliotheek biedt een gratis kopje koffie of thee aan.

Boekensalon

Alle informatie over boeken in een oogopslag: auteur, titel, ISBN-code, uitgeverij, omschrijving/recensie. Verder bevat de app Top 10’s (fictie, non-fictie, thrillers en kinderboeken), een overzicht van bibliotheken en de mogelijkheid om een verlanglijstje aan te maken.

Bibliotheek Wise app

Regel uw bibliotheekzaken waar en wanneer u maar wilt! Met deze app kunt u zien wat u in huis hebt –inclusief inleverdata- en het materiaal direct verlengen. Ook kunt u zoeken in de catalogus, checken of uw vestiging het gewenste materiaal in huis heeft en het meteen reserveren. Andere mogelijkheden: persoonlijk leesadvies op basis van leengedrag, bekijken aanwinstenlijsten waarop u geabonneerd bent, beheren gegevens en aanmaken verlanglijstjes.

Kijk hier als de Wise app niet goed werkt op uw Android toestel.

De mediabar

De bibliotheken Leeuwarden, Grou, Burgum, Gytsjerk en Hurdegaryp beschikken over een mediabar met diverse tablets en een e-reader om u gemakkelijk op weg te kunnen helpen met de apps van de bieb.

Leesapps

Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 • Hans en Grietje - epic tales Bekijk details

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft.

  Bekijk details van Hans en Grietje - epic tales

 • Goud voor Aap Bekijk details

  Het iBook Goud voor Aap is deel 4 van de serie Daar komt aap. De serie loopt op in moelijkheidgraad. Goud voor Aap is voor beginnende lezertjes op AVI-niveau M3.

  Bekijk details van Goud voor Aap

 • Annie & Bas Bekijk details

  Omdat het zo hard waait raakt de jurk van Annie onder de plas van hond Bas. Als ze met haar omvangrijke jurk gaat wapperen om ‘m droog te krijgen vliegt ze onverhoeds de lucht in.

  Bekijk details van Annie & Bas

De LuisterBieb

Luisterbieb tijdens het sporten

Met de LuisterBieb geniet u van de beste luisterboeken en luistercolleges, waar en wanneer u dat wilt. De LuisterBieb telt honderden luisterboeken. Van literatuur tot talencursussen, van kinderboeken tot thrillers. De app is bovendien voorzien van een slaaptimer. Meer informatie.

Uitleg over de app

VakantieBieb

De VakantieBieb gaat op 1 juni 2017 weer open. Eerst komen de jeugdboeken erin en vanaf 1 juli de boeken voor volwassenen. Meer informatie op Vakantiebieb.nl

 

Pressreader app

Haal uw buitenlandse krant op in de bieb en lees hem thuis met Pressreader. Pressreader is de mobiele app van Pressreader.

Maak in één van de vestigingen van Bibliotheken Midden Fryslân verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg.